loggo4

Litauen

Det arbete som Kristen och Kvinna främst är engagerade i är att hjälpa kvinnorna och barnen i fängelset i Panevezys. Först under tiden de är i  fängelset och sedan när det blir dags för frigivning.

Det är pastor Walla Carlsson i Karlskrona som är eldssjälen i arbetet. Hon är pastor i Sverige och delvis anställd i Litauen och jobbar med utsatta familjer, kvinno -och ungdomsfängelsevård, samt anordnar läger för mammor respektive pappor med barn. Hjälpsändningar med kläder och förnödenheter förmedlas och socialt stöttande arbete bland dem som finns på plats lokalt på olika orter i Litauen.

Fantastiskt arbete!

Walla Carlssons foto.

Walla Carlssons foto.
Walla Carlssons foto.

Walla Carlsson har lagt till 5 nya foton.

God kväll alla Facebook vänner här kommer en hälsning från Lena, Henrik och mig. Vi har packat påsar till familjelägret i Sventoji.
Må gott

 

I början av april månad 2016 hade jag förmånen att få diplom Litauenvara med på Pagalbos Centras 15 – års jubileum som ägde rum i dagarna 2. Det är tre center i nordöstra delen av landet med centrum i Birzai. Under mycket tal och sång fick vi ta del av glimtar från allt arbete som utförts. Kristen och Kvinna har under åren stöttat arbetet på olika sätt och fick ett fint diplom som tack. Detta skickar vi nu vidare genom hemsidan ut till alla er som hjälpt till på olika sätt.

 

Maria Dahlborg Bergkvist

 

 

 

När julen närmar sig kommer många många julklappar kommer att delas ut till stor glädje!!

Glad damWalla i aktion ntomten +barn Litauen n

kerstin60trojor
Kerstin har stickat fler än 60 tröjor och dessutom många par sockor. De ska delas ut som julklappar i Litauen.

Kerstin bor i Karlskrona.