loggo7

Här kan du anmäla dig till tre olika läger Västkustgården, Framnäs och Brogården i Njutånger.

Ladda ned PDF: mamma-barn sommarläger 2017

Anmäl dig senast 1 maj
Anmäl dig genom att skicka in talongen (i ovan PDF) till:
Kristen & kvinna, c/o Maria Dahlborg Bergkvist Kvalarp 573 92 Tranås.
Du kan också anmäla dig på e-post lagerkristenochkvinna@gmail.com
När du fått besked att du är antagen till ett läger betala avgiften till, Bankgiro: 803-8382
Mer information: Maria Dahlborg Bergkvist, 076-028 65 54, Birgitta Thörn 070-755 72 31.

Här är lite mer information om tidigare mamma-barn läger.

Mamma-Barnläger – för ensamstående mammor med barn (företrädesvis upp till 12 år) som behöver få en veckas avkoppling, med viktiga samtalstillfällen, då barnen tas om hand av ledare alla får göra roliga saker i en god gemenskap. Många har inte själva ekonomiska eller praktiska möjligheter att komma hemifrån någon gång. I somras hölls tre läger med 10-20 mammor och barn på varje läger (olika platser). Lägren har pågått i mer än 15 år.

Bilder från Älvdalen ett av tre läger som anordnades 2015

36 personer var med på lägret – 9 ledare och 4 tonåringar för barnaktiviteterna,
6 mammor och 17 deltagande barn.

IMG_1247Mamma-barnläger 2015 Raijas text-1

Mamma-barn läger i Älvdalen/Åsen 29.6-3.7 2015

Älvdalen bjöd på sitt allra finaste solsken för de 6 mammorna, 17 barnen och 11 ledarna som hade samlats för att ha avkoppling, god gemenskap och roligt under några dagar på mamma-barnläger. Den nerlagda skolan intill Soldathemmet används nu som vandrarhem*, där deltagarna kunde bo under vistelsen. Bredvid fanns en stor swimmingpool** som blev snart mycket populär och som fanns för lägerdeltagarna att använda. Den stora skolgården hade plats för spring och många lekmöjligheter för de yngre barnen. Soldathemmet var en samlingsplats och där bjöds frukost och de välsmakande måltiderna. Varje morgon började vi med en andakt som pastor Anita Lindborg ansvarade för och de var inriktade särskilt till barnen. På kvällarna, när barnen hade lagt sig, hade mammorna möjlighet att delta i kvällsandakterna som pastor Raija Sjöström ansvarade för. Vi firade Nattvard en kväll och erbjöd möjlighet till enskilda samtal och förbön. På förmiddagarna hade de minsta barnen ordnad barnvakt av ”morfar”och de äldre barnen hade egna aktiviteter med entusiastiska ledare och mammorna kunde koppla av några timmar och delta i mammasamtalen och fika.
Några hundra meter bort hade lägret varje kväll lägerbål. Dagmar Näsström spelade gitarr och inspirerade deltagarna att sjunga ur eget sånghäfte. Lägerdeltagarna var indelade i grupper och hade ansvar för var sitt kvällsprogram. Det visade sig att det fanns gott om duktiga förmågor och lägerkvällarna blev därför lyckade

En förmiddag kom Pege Andersson på besök och berättade för mammorna hur man kan må bra. Nära lägret fanns ett ridstall och därifrån ordnades åkturer i hästkärra vilka blev mycket uppskattade.

På onsdag reste hela lägret till Torrlids fäbod. Det var ett trevligt möte med glada grisar och fritt betande kor. Barnen kunde se hur djuren hade det och de fick klappa på djuren. Alla fick fika och nybakat tunnbröd med messmör.

”Åsenruset” var en av stora händelserna på torsdag eftermiddag. Alla fick springa en tävlingssträcka i egen takt. Ungdomarna och Ingvar lyckades springa väldigt många varv medan några andra tog det betydligt lugnare. Under glada hejarop svalkades de varma deltagarna med mängder av vatten.
En annan spännande sak var ”Arken” som på ett mystiskt sätt hade varit fastkedjad och låst under veckan och öppnades på torsdag. Nyfikenheten var stor om vad som kunde finnas därinne? Ja, det var godis och apelsindryck och det blev en fest dessutom med frukt och glass.

Höjdpunkten var naturligtvis sista kvällens diskotek. Fantastiska ledarna Daniel, Benjamin, Tove, Mathilda, Emma och Rebecka hade dekorerat gympasalen med spotlights och ballonger. Det bjöds tilltugg och dansgolvet var fullt av glada människor som dansade till musiken.

Sonia Nilsson var vice lägerchef. En lägervecka innebär många kontakter med härliga ungdomar och föräldrar men också ett stort ansvar. Ewa Skeppstedt hade som lägerchef lagt ner mycket arbete i att planera och som platsansvarig genomföra aktiviteterna. (Naturligtvis klarades allt mycket bra med stor tacksamhet till Gud och alla som hjälpte till.

Raija Sjöström

IMG_1225

 

 

 

IMG_1272

Några bilder från Mamma-Barn lägret i Älvdalen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här såg inbjudan 2015 ut.

mammabarnlager2015